«

»

Feb 20

Staan blijven

We hadden het zo mooi voor elkaar en het zou een super mooie verrassing zijn. Een extra bonus tijdens een dagje fotograferen met het Urban Photo Collective. Het plan was om te fotograferen bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). Nu moet je weten dat het terrein deels openbaar is. Er is een enorme campus waar je mag komen maar alles is daar redelijk strak getrokken. En een gedeelte wat verlaten en verloederd is. En dat is nu net wat we zo graag vastleggen. Dus na een korte verkenning van het terrein vol roest en mooi verval ben ik samen met een van de medeorganisatoren flink aan het bellen en mailen gegaan. Een zoektocht want wie is nu de eigenaar van dat terrein. Via via kwam ik uiteindelijk bij de bewaking en die zou een en ander uitpluizen. En zowaar. Twee dagen voor de shoot kreeg ik een telefoontje. Geen bezwaar om te gaan fotograferen. Zorg voor je eigen veiligheid en have fun. Dus samen met 39 fotografen klommen we om het hek en gingen hele mooie dingen fotograferen. Tot er opeens twee boze mannetjes liepen. Ofwel, een boos mannetje die zei dat ze (hij en de baas) geen toestemming hadden gegeven. De andere hoorde alleen zichzelf graag praten en bleef in herhaling vallen. De beveiliging werd gebeld en we werden met zijn allen het terrein af gestuurd. En dat was toch zo jammer want het was er zo mooi en dat bargoen zou voor altijd verloren gaan in sloop. Maar we kwamen niet verder met de mannetjes en de beveiliging moest er een beetje om lachen. Natuurlijk gingen ze geen politie bellen. Wat wil je met 39 man op het buro. Veel te veel gedoe. Maar uiteindelijk natuurlijk wel jammer aangezien we het zo mooi hadden geregeld. Blijkbaar moet je in onze mooie stad Rotterdam heel veel moeite doen om de laatste mooie plekjes vast te leggen en zien veel mensen er niet het nut of de schoonheid van in. Dat maakt onze zoektochten natuurlijk wel interessanter. Want als je dan eens tegen een mooie verborgen locatie aanloopt en je kunt het regelen dan is de beloning des te groter. Deze zaterdag hebben we een beetje kunnen vastleggen. 39 fotografen zorgen voor ene mooie dekking. En hopelijk komt het de volgende keer wel goed.