«

»

May 15

Duivel

En dan vind je tijdens het zoeken in je kast opeens iets van jaren terug. Iets wat ik vergeten was. Een volledig plan voor het opvoeren van een vrij omvangrijke toneelproductie. Alles was er. Persmap. Lichtplan. Muziek. sfeerbeelden. Kledingontwerpen. Eerste versie van het vertaalde script en zelfs de toestemming van de schrijver Clive Barker. Maar het was ambitieus en verdween in de kast. Onlangs kreeg ik contact met een ontwerper die destijds mee deed. Hij zat en zit nog in de US en via internet hielden we contact. Het zou namelijk een stuk worden dat we simultaan in diverse landen zouden opvoeren en ontwerpen gingen via internet. Nog niet het internet zoals we nu kennen dus voor die tijd best wel uniek. Ik heb hem beloofd de muziek nog eens na te sturen. Ja zelfs die was er. Maar ik moet de muziektape nog even opsnorren en overzetten. Wel grappig hoe je ongeveer 16 jaar later dit soort zaken weer tegenkomt. Ik barste toen van de energie en motivatie om dit soort dingen op te pakken. Iets wat altijd wel gebleven is. Ergens in vast bijten en er voor gaan. Alleen soms vlakt dat even af. Een persmap als deze geeft dan wel weer een motivatie boost. De mensen die destijds hiermee bezig waren en door mij enthousiast gekregen was best wel indrukwekkend.