«

»

Aug 15

Onderga de storm

De eerste sirenes klinken al in de verte. Ik betwijfel of ze iets te maken hebben met de weersomstandigheden die we straks gaan krijgen. Als we het KNMI moeten geloven dan breekt straks de hel weer los boven Nederland. Grappig dat die gasten zichzelf om de zoveel tijd moeten laten gelden. Alsof we ze vergeten zijn. Ja het gaat onweren. Ja het gaat regenen en waaien. Maar daar is niet nieuws aan. Dat doet deze planeet al jaren. Vroeger he, vroeger had je dat niet. Al die waarschuwingen. Dan had je gewoon het weer. En het was droog of nat. En verder kon je het gewoon uitzoeken. Ondergaan. Ervaren. En nu. Nu wordt het als een derde rangs programma van een van de commerciƫle zenders tot ziekmakend toe onder de aandacht gebracht. Het valt me nog mee dat er geen KNMI reclame banner in de hoek van mijn horizon te zien is ieder vijf minuten om mij te vertellen dat er onweer aan komt. We zijn in Nederland watjes geworden. We laten ons alles voorschotelen en denken niet meer voor ons zelf. Regen maakt nat en wind waait dingen om. Het een kun je drogen en het ander weer recht zetten. Laat het gebeuren en geniet van het geweld. Het is vaak een mooie show van moeder natuur. Leg je camera klaar voor de bliksem en trek de stekker uit je pc. En zit je op de weg. Koffie hebben ze in ieder weg restaurant en er is niets zo gezellig als samen met vreemde een noodweer ondergaan. Het is nog een van de weinige dingen die verbroederd.