«

»

Sep 25

Blade kid

Met Aidan naar Blade Runner gekeken. Ik ken de film uit mijn hoofd en weet dat het kon. Wilde eerst alleen de intro laten zien maar hij vond het mooi. Nooit gedacht dat toen ik deze film in 1982 zag en deze een eerste sterke cinematografische indruk achterliet, ik hem nog eens met mijn eigen zoon zou kijken en dat hij hem ook zou begrijpen. Het blijft voor mij de mooiste en beste film die ik gezien heb. De effecten blijven overeind. De sfeer is echt fantastisch. Ridley Scott wist toen nog hoe je een film moest maken en vooral hoe je moest uitlichten. Hij maakte toen nog commercials voor Channel en had net Alien opgeleverd. Ja het verhaal is dun, al is het wel zo dat als je het boek kent het meer lading heeft. Het heeft weer wat idee├źn gegeven voor fotografie. Misschien mijn volgende project.