«

»

Dec 29

Grens

Laten we even duidelijk zijn. Deze laatste dagen van het jaar zijn eigenlijk een beetje kolder. Volgende week is er weer gewoon een week en gaat alles weer door. Op de een of andere manier komen we allemaal een beetje tot stilstand. Veel van ons nemen vrij en hebben het even gehad met alles. Maar volgende week gaat het gewoon weer van voren af aan. Dan is er opeens een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Alsof we die een maand geleden ook niet hadden. We barsten dan weer van energie en gaan nieuwe uitdagingen aan. Maar die energie is nooit echt weg en uitdagingen kun je iedere dag aangaan. Dus waarom komen we tot een halt zo tegen het einde van het jaar. Is het omdat het kouder en grauwer wordt. Of omdat iedereen opeens vrij neemt. Nu schaar ik me ook onder die laatste. Ik moet wel. Er is geen afspraak te maken en iedereen schuift maar door naar volgend jaar. Dat blijf ik maar vreemd vinden maar ik kan er niet veel aan doen. Ik zal blij zijn als de gevoelsmatige barrière van 2012 naar 2013 is overschreden. En alles weer een beetje gewoon gaat worden. Dat we opeens weer nieuwe kansen zien en energie hebben. 2013 gaat het helemaal worden. Maar dat zeiden we vorige jaar ook over dit jaar. En was het geworden wat we verwacht hadden? Ik kan er geen eerlijk antwoord op geven. En neem van mij aan, volgend jaar is net zo. Anders. Maar ook weer met mooie dingen en lelijke dingen. Misschien moeten we het een beetje verlengen. Misschien moeten we zeggen dat de komende eeuw fantastisch gaat worden, en dat we iedere maand gewoon iets met vuurwerk en lekker eten doen. Dat er iedere dag champagne ontkurkt mag worden als we iets te vieren hebben of als we een dieptepunt hebben. Want ook van je fouten en slechte momenten mag je leren. Dus ik ga alvast een voorzet nemen en kijken wie er mee doet.

 

Ik wens iedereen alvast een gelukkige eeuw en een fantastisch januari!!!